En Venda.

dimarts, 25 d’agost de 2009


El primer pensament del dia ha estat per a ella; es diu a si mateix mentre acaba d'exprimir la taronja. En deixa la clova al cim del taulell i s'emporta el suc a la terrassa.
M'he tornat a deixar el sucre, pensa; era na Mònica qui parava la taula cada dia. Ja no li agradava asseure's a esmorZar en aquella petita taula de vímet; van triar-la després de tornar de l'escapada a Eivissa, i, ella, es va encapritxar d'aquells coixinets blancs. Maldestre, s'esforça per combinar el blanc amb el pistatxo i el plat taronja, i, pensa si ella ho veiés se les tindrien fort. Li sembla sentir-la riure.
Mira el port amb recança mentre escura l'útim glop del suc d'aquella taronja amb regust amarg de solitud d'estiu. Només ella li endolcia l'estança en aquell apartament de Donosti.

1 comentaris:

Josep M. Sansalvador ha dit...

Tantes escapades cap a Eivissa i cap a Donosti i no t'he vist en tot l'estiu. Si passes pel meu bloc veuràs que el nostre amic JMO actua (gratis !) molt a prop de casa a finals de setembre. Si veniu li farem signar tot el que se'ns acudeixi.

L'hora