Dr. Josep Trueta.

divendres, 15 d’agost de 2008


Persistència de leucocitosis, quan la paraula leucos era l'única del meu vocabulari en el camp sanitari. Aquests dies he fet una petita i obligada presa de contacte amb noves paraules del camp de l'hematologia i derivats, com ara estudis de població linfocitària, electroforesi d'hemoglobina, i ja quasi se formular una frase sencera com ara extensió de sang perifèrica. Qui sap, potser un dia d'aquests m'expliquen que son els eritoblastes; mot lleig, resulta estrany de formular.
L'únic fet constatat és que queden 15 dies per a que els nens tornin al Sàhara, i que encara tenim pendents molts resultats i que l'àmbit sanitari no és el meu, i prefereixo desconèixer el seu argot. I de tot plegat, la lectura que en faig és que el dia que sigui mare biològica i requereixi algun tipus d'atenció pediàtrica m'agradaria ser atesa per l'equip que ho ha fet en el transcurs d'aquests dies (I mantinc que les hematòlogues tenen un posat distant).

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Paraules complexes, bocavulari desconegut, tecnicismes... Tan de bo i tot fos tan senzill d'entendre com un gest o una mirada. Espero que el laberint de lèxic no et faci perdre el nord. Si necessites una bruixola la trobarem.

Una abraçada maca.

TENDER EPITHELIUM ha dit...

Calen més bruixoles que aquest parell d'ulls il·luminats pels estels del desert¿¿? Una abraçada per tots dos que elimini la olor a hospital!

Laia ha dit...

Noi, moltes gràcies per ajudar-me a cercar el nord que tenia mig perdut entre tanta ferum d'hospital. A veure si la primera setmana de setembre coincidim per aqui. Un petó ninu.

Tender bonica, abraçada de tornada. Moltes gràcies. Els ulls del petit tornen a brillar com al principi. I mira que en 7 dies tornaran a veure els estels dels campaments..... Petons.

menta fresca ha dit...

hola, amb el teu permís, vinc del racó del Pep i del costat del Martí...quan he vist que tenies acullit un nen sahrauí he volgut conéixe't. M'espanta però aquest post del Trueta, és molt bon hospital, malgrat em porta records de la pérdua del meu pare.
Ja està bé aquesta preciositat? i si no, que pasarà quan torni al seu país?

Laia ha dit...

Hola! Què tal? Aquest petit ha arribat avui a les 13 hores a Dajla en perfecte estat de salut. La casa està buida sense ell. El servei d'urgències de pediatria es mereix una molt bona opinió. Em va encantar el tracte rebut.Moltes gràcies per passar per aqui. Ens anem llegint.

L'hora